Rensa te Doetinchem

Qbuz Adviesbureau Bouwconstructie heeft een cruciale rol gespeeld bij de uitbreiding van het distributiecentrum van Rensa Family in Doetinchem. Het project omvatte een 15.586 m² opslaghal, 139 m² kantoorruimte en 9 nieuwe laaddocks. Het gebouw kenmerkt zich door een ronde gevel met transparante beplating, die zorgt voor een mooie lichtinval en een prettige werkomgeving. Een bijzondere uitdaging was de aanleg van een super vlakke vloer met vloerverwarming, waarbij ambachtelijk handwerk werd toegepast voor een perfecte afwerking. De duurzame aanpak van het project omvatte het gebruik van zonnepanelen, warmtepompen en ledverlichting, wat resulteerde in een EPC van 0,0. De nieuwe uitbreiding is via een sluis verbonden met het bestaande distributiecentrum. De uitbreiding, voltooid op 17 februari 2020, heeft Rensa in staat gesteld om zowel het assortiment als de voorraad uit te breiden, terwijl de servicegraad hoog blijft.

Locatie

Doetinchem

Opdrachtgever

Rensa Groep

Architect

Plan Architecten

Aannemer

VDR bouwgroep

Het gebouw is opgebouwd uit een staalkelet, met een raster van 11,0×27,5 m². Kenmerkend is de ronding op de hoek van het gebouw evenals de ligging naast de Oude Ijssel. De begane grondvloer is voorzien op stellingbelastingen.

Bron foto’s: VDR bouwgroep / eigen foto’s