Bleckmann Almelo

In opdracht van Bleckmann hebben wij als constructief adviesbureau meegewerkt aan het grootste aantoonbaar circulair fulfilment center van Nederland. Het pand heeft een vloeroppervlak van 45.600m2.

Het project kenmerkt zich door zijn vooruitstrevende duurzame aanpak, waarbij het circulaire ontwerp voorop staat. Met een aantoonbare focus op milieuprestaties, materiaal circulariteit en losmaakbaarheid, is een logistiek centrum gerealiseerd dat niet alleen voldoet aan de huidige normen, maar ook voorbereid is op de toekomstige behoeften van Bleckmann.

Het logistieke centrum omvat niet alleen warehouses, maar ook kantoorruimtes. Met een vrije hoogte van 15,20m en een vloerconstructie die geschikt is voor vier-laagse vloerstellingen, biedt het pand een optimale opslagruimte en flexibiliteit voor de groeiende activiteiten van Bleckmann.

Locatie

Almelo

Opdrachtgever

Bleckmann

Architect

Palazzo groep

Aannemer

VDR bouwgroep

Het gebouw is uitgevoerd in staalskelet, met kanaalplaat verdiepingsvloeren Alle staalverbindingen zijn demontabel, zo zijn bij voorbeeld de kolommen demontabel gemaakt door de voetplaten niet in beton te storten. De mezzaninevloer is demontabel gemaakt door geen natte knopen tussen de kanaalplaat en staalconstructie toe te passen, ook is de druklaag op de vloer gedilateerd van kanaalplaat. Het beton voor de fundering en begane grondvloeren zijn gerealiseerd met toepassing betongranulaat en regenwater. Bijzonder aan de constructie van dit gebouw zijn de schuine kolommen onder het kantoor.

Bron foto’s: VDR bouwgroep / eigen foto’s