3D modelleren – BIM

Voor het vervaardigen van constructieve tekeningen modelleren wij alle constructies in 3D.

De voordelen van 3D Modellering
3D modellering biedt aanzienlijke voordelen voor alle betrokken partijen in een bouwproject. Het stelt ons in staat om complexe constructies visueel weer te geven, waardoor ontwerpintenties duidelijk worden en potentiële problemen vroegtijdig kunnen worden geïdentificeerd en opgelost. Dit leidt tot betere coördinatie, minder fouten en lagere kosten. Door 3D-modellen kunnen we ook digitaal door het gebouw lopen, wat zowel voor bouwprofessionals als voor niet-bouwkundigen een duidelijk inzicht in het ontwerp geeft.

Een belangrijk voordeel van 3D modellering is de mogelijkheid tot clash controle. Met clash controle kunnen we potentiële conflicten tussen verschillende bouwonderdelen en disciplines in een vroeg stadium identificeren en oplossen. Dit voorkomt kostbare aanpassingen en vertragingen tijdens de bouwfase en zorgt voor een soepeler bouwproces.

Qbuz en 3D modellering

Bij Qbuz gebruiken we 3D modellering om de samenwerking, communicatie en coördinatie tijdens de verschillende ontwerp- en uitvoeringstrajecten te vergemakkelijken. Of het nu gaat om woningbouwprojecten, bedrijfshallen, utiliteitsgebouwen of (complexe) verbouwingen, wij bieden meerwaarde in elk stadium van het project.

Wij modelleren in Revit structure en kunnen modellen op verschillende niveaus uitwisselen, bijvoorbeeld in RVT- of IFC formaat. Qbuz werkt volgens de BIM Informatie Leverings Specificatie (ILS), wat zorgt voor een gestandaardiseerde en efficiënte samenwerking tussen alle betrokken partijen.

Toepassingen van 3D Modellering
Onze 3D-modellen zijn niet alleen visueel indrukwekkend, maar bieden ook praktische voordelen. Uit de modellen kunnen we uitgebreide informatie halen, zoals hoeveelheden en materiaalspecificaties, wat nauwkeurige ramingen en een gedetailleerde planning mogelijk maakt. Qbuz biedt de mogelijkheid te werken met zowel gesloten als open BIM. Bij gesloten BIM werken alle partijen met dezelfde software, terwijl bij open BIM partijen met verschillende soorten software samenwerken. Onze expertise in 3D modellering en BIM zorgt ervoor dat we elk project efficiënt en effectief kunnen uitvoeren, van ontwerp tot oplevering en verder.